Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Medicii și paramedicii SMURD…

FOTO Medicii și paramedicii SMURD din R. Moldova, detașați în România pentru a acorda suport sistemului medical în lupta cu COVID-19, și-au încheiat misiunea

sursa: IGSU

Medicii și paramedicii SMURD din R. Moldova, detașați în România pentru a acorda suport sistemului medical în lupta cu COVID-19, și-au încheiat misiunea, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Reprezentanții care au fost delegați pentru a acorda suport sistemului medical în lupta cu COVID-19 s-au întors acasă. Pe parcursul misiunii medicii și paramedicii din R. Moldova detașați în România au activat în cadrul spitalului mobil modular Sfânta Paraschiva din comuna Lețcani. Aceștia au lucrat în ture de 12 ore și au oferit suport în asistența și efectuarea transportărilor de pacienți intraspitalicești, dar și acordarea ajutorului în proceduri medicale și examinări.

În total, au acordat suport sistemului medical românesc 62 de medici și paramedici, dintre care 17 angajați SMURD. Misiunea transfrontalieră a început pe 18 octombrie curent și s-a desfășurat pînă pe 15 noiembrie.