Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Institutul de Medicină Urgentă…

FOTO Institutul de Medicină Urgentă a primit o donație de 10 000 de teste rapide pentru depistarea SARS-CoV-2

Foto: Institutul de Medicină Urgentă

Institutul de Medicină Urgentă a primit 10 000 de teste rapide pentru depistarea SARS-CoV-2. Testele în valoare de 1 400 000 lei au fost oferite de către compania Sanomix BeeRole GMBH.

Reprezentanții instituției susțin că teste rapide vor fi distribuite și către alte instituții medicale cu scopul de a depista rapid existența noului coronavirus.

Fondatorul Companiei Sanomix BeeRole GMBH și reprezentantul Beir Engineering, Igor Casapu, susține că această donație a fost făcută în contextul în care în R. Moldova este înregistrat un număr record de cazuri de infectare și decese cauzate de COVID-19.

„Este în primul rând o acțiune de conștientizare și responsabilizare. Nu trebuie să fim indiferenți, dar să acționăm și să fim responsabili atât pentru noi, cât și pentru cei din jur. Să nu ne gândim la prezența virusului doar atunci când suntem internați în spital sau apropiații noștri sunt în stare gravă. Oamenii trebuie să aibă acces la testele rapide pentru a putea să-și monitorizeze starea de sănătate atunci când merg la birou sau la părinți, rude. Este o practică pe larg răspândită în toate țările UE. De asemenea încurajăm agenții economici să-și testeze angajații și să evite formarea unor focare de infecții la locul de muncă”, a spus Casapu.

Alte 1 515 persoane au fost confirmate cu COVID-19, joi, 1 aprilie, în R. Moldova, după efectuarea a 5 988 de teste, dintre care 1 509 teste rapide antigen, iar 43 de persoane au decedat din cauza noului coronavirus.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 231 756.