Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ IGP: Doi bărbați suspecți…

FOTO IGP: Doi bărbați suspecți care intenționau să participe la protest, conduși la sediul Poliției pentru documentare

Doi bărbați suspecți ce aveau obiecte interzise la ei, inclusiv substanțe inflamabile, și care intenționau să participe la mitingul anunțat de „Mișcarea Pentru Popor”, din care face parte și Partidul „Șor”, au fost conduși la sediul Poliției pentru documentare, anunță duminică, 12 martie, Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Reprezentanții instituției au publicat câteva fotografii cu persoanele suspecte.

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a destructurat operațiunea planificată pentru ziua de duminică, 12 martie, în timpul protestului anunțat de „Mișcarea Pentru Popor”, din care face parte și Partidul „Șor”, unde se intenționa „organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă”. Declarațiile au fost făcute de șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unui briefing de presă, unde a oferit detalii despre schema pusă la cale de unii cetățeni ai Federației Ruse.

În eventualele acțiuni de destabilizare a R. Moldova sunt implicate serviciile specializate din Federația Rusă, conform șefului IGP. Diversioniștii urmau să fie organizați în 10 grupuri, de la 5 până la 10 persoane, iar pentru provocarea forțelor de ordine și crearea coridoarelor pentru a organiza destabilizări în timpul protestelor, aceștia urmau să primească câte 10 mii de dolari fiecare.

Diversioniștii erau racolați din rândul persoanelor cu antecedente penale și din rândul sportivilor și se bazau pe „anumite forțe de opoziție din R. Moldova care vor asigura în caz de necesitate avocați și suport”, mai spune șeful Poliției Naționale.

Reprezentanții „Mișcării Pentru Popor”, din care face parte și Partidul „Șor”, au anunțat că duminică, 12 martie, vor organiza un miting împotriva guvernării în fața Parlamentului.

Anterior, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a vorbit în cadrul unui briefing despre planurile Federației Ruse de destabilizare a R. Moldova și cum acționează instituțiile statului în vederea asigurării securității țării. Șefa statului a spus că au fost recepționate documente de la partenerii noștri ucraineni, care presupun organizarea mai multor activități subversive: „Prin acțiuni violente, mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții, ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău”.