Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ „Drumuri bune” cu lățimea…

FOTO „Drumuri bune” cu lățimea de 4,5 metri în comuna Mănoilești. Explicația primăriței

Programul „Drumuri bune pentru Moldova” a ajuns și în comuna Mănoilești, raionul Ungheni, unde o porțiune de drum a fost deja asfaltată. Unul dintre cititorii ZdG ne-a expediat câteva imagini cu porțiunea de drum ce a fost reabilitată, menționând că aceasta are lățimea de doar 4,5 metri, fapt ce nu permite deplasarea concomitentă a două automobile ce vin din direcții opuse.

„Săptămâna trecută s-a asfaltat o porțiune de drum din centrul satului, pe unde merge ruta Mănoilești- Ungheni și din păcate este extrem de îngust de doar 4,5 metri și nu încap două mașini dacă se întâlnesc în drum. Și acostamentul este foarte jos și pe alocuri e imposibil să se ferească mașinile. Au încercat să pună pământ pe alocuri, dar la o ploaie, vă dați seama ce va fi”, ne-a scris unul dintre cititori.

Contactată telefonic, Valentina Grosu, care a ajuns la conducerea primăriei Mănoilești pe lista Partidului Democrat, ne-a informat că reconstrucția drumului nu este încă finisată.

„Cred că cel care a făcut fotografia trebuie să întrebe atunci când mergea prin gropi dacă este bine. Acesta nu e un drum național, e în sat, și nu merge un flux mare de transport. Drumul e abia început și se lucrează. Va fi acostamentul pe ambele părți și va fi un metru într-o parte și un metru în cealaltă, astfel încât va avea aproape șase metri lățime. Acum nu au unde se feri mașinile, dar când va fi făcut acostamentul, va fi normal. Atât timp cât nu s-a făcut nimic, erau gropi și era rău, acum că se face ceva, tot e rău”, a menționat Valentina Grosu.

Primărița ne-a informat că în comună vor fi reparate două porțiuni de drum. Una va avea o lungime de 620 de metri și va costa circa 1,5 milioane, iar cealaltă porțiune va avea 600 de metri și va costa 656 de mii de lei.

În februarie 2018, Vlad Plahotniuc a anunțat de la tribuna PDM că circa 1 200 km de drum din țară urmează a fi construiți sau reparația în acest an în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”.

Acum două zile în mass-media au apărut o serie de imagini și cu un drum reparat din satul Vărvărăuca, raionul Florești, unde a fost turnat asfalt de grosimea unui deget.