Principală  —  IMPORTANTE   —   Foto/ COVID-19: Lucrătorii medicali din…

Foto COVID-19: Lucrătorii medicali din prima linie cer echipament care să corespundă normelor de protecție

Tot mai mulți angajați din sistemul medical care sunt nevoiți să interacționeze cu pacienții infectați cu noul coronavirus se arată nemulțumiți de echipamentele oferite de către autorități și cer să li se asigure măști, mănuși, dar și alte articole necesare de calitate.

După fragmentul video publicat de către asistentul medical Eugeniu Cebotari, mai mulți colegi de breaslă au anunțat că îl susțin.

Lucrătorii medicali de la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Botanica menționează că ochelarii de protecție, deși ar trebui să fie de unciă folosință, sunt reutilizați, iar ei nu au dovadă de sterilitate după procedura de dezinfectare. La fel, ei susțin că mănușile nu acoperă manjeta costumului, iar măștile nu corespund standardelor de protecție.

Astfel, aceștia cer echipament corespunzător, notând că, în caz contrar, sunt pregătiți să acționeze „la un alt nivel”.

Până acum, conform informațiilor oficiale, în R. Moldova au fost înregistrate 1560 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 415 – în rândul lucrătorilor medicali. Dintre acestea, 30 de persoane au decedat, 94 s-au vindecat, iar 165 se află în stare gravă.