Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Reacția CNAMUP după ce un…

Reacția CNAMUP după ce un lucrător medical a arătat într-un clip video cum este echipat în lupta cu COVID-19: „Instituțiile media difuzează acuzații nefondate”

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) a venit cu o reacție după postarea video în care un angajat al Ambulanței i se adresează ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, vorbind despre calitatea proastă a echipamentului medical. CNAMUP a calificat informațiile prezentate de lucrătorul medical ca fiind denaturate.

Din imaginile video se vede că măștile oferite de sistem sunt din bumbac permeabil, care îi expune la risc de infectare. „Îmbrăcăm câte două măști. Precis că nu sunt pentru pacienți cu COVID-19”, spune Eugeniu Cebotari.

Totuși, CNAMUP precizează că angajații  folosesc echipamente de protecție individuală de calitate, pregătite pentru infecții extrem de contagioase și care corespund  tuturor protocoalelor.

„Subliniem, toate echipele de pe ambulanță, care intervin în cazuri suspecte de coronavirus, sunt dotate cu echipament de protecție special, pentru a proteja integral personalul medical, conform recomandărilor OMS.
Menționăm că măștile procurate prin licitație de IMSP CNAMUP, sunt autorizate și conforme regulamentelor impuse de Agenția Națională de Sănătate Publică”, se arată într-un comunicat al instituției.

La câteva ore, postarea video a fost ștearsă. Eugeniu Cebotari, lucrătorul medical care a filmat video, a precizat într-o discuție cu un reporter al Ziarului de Gardă, că „a fost rugat foarte insistent să șteargă video”.

Chiar și așa, IMSP CNAMUP nu a oferit vreun comentariu cu referire la lucrătorul medical ce a relatat despre calitatea proastă a echipamentului medical.