Principală  —  IMPORTANTE   —   Clipul video în care un…

Clipul video în care un lucrător medical îi arăta ministrei cu ce echipamente sunt dotați a fost șters. „Am fost rugat insistent”

La câteva ore de la publicare, postarea video în care un angajat al Ambulanței i se adresează ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, vorbind despre calitatea proastă a echipamentului medical, a fost ștearsă. Eugeniu Cebotari, medicul care a filmat video, a precizat într-o discuție cu un reporter al Ziarului de Gardă, că „a fost rugat foarte insistent să șteargă video”. Reprezentanții Ministerului Sănătății nu au oferit, deocamdată, un comentariu la caz, deși ZdG a solicitat.

„Doamna ministră, înainte să afirmați că suntem singuri responsabili de faptul că ne infectăm, asigurați-vă dacă cadrele medicale au echipament decent pentru a lupta cu acest virus”, spunea lucrătorul medical.

La câteva ore, medicul a șters acel clip video, iar într-o discuție cu ZdG a precizat că ar fi fost rugat insistent să șteargă video, dar nu ne-a spus și de către cine.

Ministra Sănătății a declarat, vineri, 10 aprilie, că, angajații din Sănătate sunt asigurați cu echipamente corespunzătoare, iar numărul de îmbolnăviri printre lucrătorii medicali este în creștere deoarece medicii nu cunosc cum să utilizeze echipamentul de protecție. Astăzi, 11 aprilie, un angajat al Ambulanței a decis să arate cu ce echipamente de protecție este dotată echipa care merge la chemări. Din imaginile video se vede că măștile oferite de sistem sunt din bumbac permeabil, care îi expune la risc de infectare. „Îmbrăcăm câte două măști. Precis că nu sunt pentru pacienți cu COVID-19”