Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (Foto) Centenar fără graniță: Un…

(Foto) Centenar fără graniță: Un tricolor de 100 de metri a legat cele două maluri ale Prutului

Un tricolor cu o lungime de 100 de metri a legat de Revelion cele două maluri ale Prutului, marcând intrarea în Anul Centenar al Marii Uniri din 1918. 

Mai mulți locuitori din R. Moldova și România au participat la desfăşurarea tricolorului pe un pod feroviar dintre cele două țări, în dreptul localităţii Fălciu din judeţul Vaslui.

Tricolorul a fost întins peste râul Prut, pe podul feroviar, în prezent nefuncțional, care făcea legătura între localitatea vasluiană Fălciu și orașul Cantemir din R. Moldova. Cei prezenți au scandat „Unire!” și „Jos hotarul de la Prut!”.

„Vor urma și alte acțiuni prin care vom atrage atenția asupra necesității reintegrării țării prin unirea României și R. Moldova. Solicităm autorităților centrale și județene refacerea podului de la Fălciu, care este foarte necesar pentru economia locală. Vrem să trecem Prutul și să ne plângem ostașii căzuți la Țiganca”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

Evenimentul a fost organizat de către Alianţa pentru Centenar, ce reuneşte peste 130 de asociaţii civice sub mesajul unionist „Basarabia e România”. Acesta fiind primul eveniment din seria de acțiuni care vor sărbători împlinirea unui secol de la Unirea tuturor românilor între granițele aceluiași stat.