FOTO/ Acoperișul unei biserici din Ocnița, distrus de flăcări

Acoperișul bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Grinăuți-Moldova, raionul Ocnița, a fost distrus în proporție de 80% în urma unui incendiu ce s-a produs în după-amiaza zilei de ieri, 16 iulie.

Conform unui comunicat emis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), pompierii au fost chemați la ora 15:48 minute, la fața locului fiind îndreptate cinci autospeciale.

„Focul a cuprins acoperișul bisericii, bunurile materiale din interior, iar unele încăperi au fost inundate cu fum. Salvatorii au reușit să localizeze arderea în cel mai scurt timp, evitând răspândirea focului și afectarea construcției. Au fost salvate mai multe bunuri materiale, icoane și alte obiecte de cult”, precizează IGSU.

Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.


Foto: IGSU

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *