Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Focarul de infecție de la…

Focarul de infecție de la spitalul raional Strășeni: 54 de lucrători medicali vor fi testați

Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) informează că 54 de lucrători medicali din cadrul spitalului raion Strășeni vor fi testați pentru COVID-19 după ce în instituția respectivă a fost depistat un focar de infecție.

Autoritățile au anunțat anterior despre înregistrarea focarului în cadrul Secției de chirurgie și terapie intensivă din cadrul Spitalului raional Strășeni, unde au fost confirmate 12 cazuri de COVID-19 în rândul lucrătorilor medicali.

Potrivit reprezentanților MSMPS, Comisia de sănătate publică la nivel de raion s-a întrunit pentru a discuta măsurile ce urmează a fi întreprinse. Astfel, urmează fi efectuată testarea la COVID-19 a 54 de lucrători medicali din cadrul instituţiei. Totodată, în prezent a fost sistată activitatea secției de chirurgie și terapie intensivă a Spitalului Raional Strășeni.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns în R. Moldova la 6 704 cazuri, dintre care 1 444 sunt lucrători ai sistemului medical.