Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Filip reacționează abia azi: „PDM…

Filip reacționează abia azi: „PDM cere ca toți medicii infectați să primească indemnizații”

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, susține că poziția formațiunii pe care o conduce că toți lucrătorii medicali infectați cu noul coronavirus trebuie să primească indemnizații de 16.000 de lei.

El afirmă că le-a spus asta clar „partenerilor” și că PDM, aflat în coaliție cu PSRM, „nu va face figurație în acest parteneriat”.

„PDM își va asuma doar deciziile care au fost consultate în prealabil cu noi și deciziile pe care le iau exponenții pe care i-am delegat în Guvern”, notează liderul democrat pe pagina sa de Facebook.

Guvernul a decis vineri, 10 aprilie, să repartizeze suma de 464 de mii de lei din Fondul de intervenție al Guvernului, dintre care peste 13 milioane de lei reprezintă bani adunați din donații în conturile Ministerului Finanțelor, pentru angajații din sistemul medical care au contractat infecția COVID-19 la locul de muncă în perioada 8 – 31 martie.

Astfel, doar 29 de persoane din sistemul medical care s-au infectat cu COVID-19 vor beneficia de indemnizația unică în valoare de 16 mii de lei.

Anunț public că mă desolidarizez de aceste decizii ale Guvernului și de acuzațiile aduse medicilor. Nu contează unde și cum s-a infectat un lucrător al sistemului medical, el este un soldat în acest război al umanității și trebuie tratat ca atare. Oferiți-le sprijin financiar tuturor celor afectați!”, a reacționat sâmbătă deputata democrată Ruxanda Glavan, ex-ministră a Sănătății.

Până acum, conform informațiilor oficiale, în R. Moldova au fost înregistrate 1560 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 415 – în rândul lucrătorilor medicali. Dintre acestea, 30 de persoane au decedat, 94 s-au vindecat, iar 165 se află în stare gravă.