Principală  —  IMPORTANTE   —   FALS: Fiecare refugiat va primi…

FALS: Fiecare refugiat va primi câte 15 mii de lei. Autoritățile combat informațiile eronate răspândite pe rețelele de socializare

Sursa foto: ZdG

Autoritățile combat falsurile răspândite pe rețelele de socializare, potrivit cărora fiecare refugiat din Ucraina va primi o alocație de 15 mii de lei.

„Această informație este un fals! Prim-ministra Natalia Gavrilița nu a declarat acest lucru”, precizează autoritățile pe canalul oficial de Telegram, Prima sursă.

Costurile pentru o zi de hrană, adăpost, transport, servicii medicale, servicii de înregistrare pot fi estimate doar cu aproximație, iar autoritățile cooperează cu partenerii străini pentru a colecta fondurile necesare, se mai precizează în comunicat.

Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați a anunțat că fiecare refugiat din Ucraina va primi o sumă de bani pe card bancar, acești bani vor fi oferiți în totalitate de partenerii internaționali și nicidecum din bugetul de stat. Acest proces va fi comunicat în mod transparent de către autorități, menționează sursa citată.