Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Expoziția internațională MOLDAGROTECH, de la…

Expoziția internațională MOLDAGROTECH, de la Chișinău, anulată din cauza coronavirusului

Ediția de primăvară a expoziției internaționale MOLDAGROTECH planificată pentru perioada 11 – 14 martie 2020, la Chișinău, a fost anulată din cauza pericolului răspândirii coronavirusului. Anunțul a fost făcut luni, 9 martie, de către ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju.

Anunțul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului:

„Am decis să anulăm ediția de primăvară a expoziției internaționale MOLDAGROTECH planificată pentru perioada 11 – 14 martie 2020, din considerentul măsurilor necesare pentru prevenirea și răspândirea virusurilor care afectează sănătatea oamenilor, inclusiv, pentru prevenirea și controlul infecției cu COVID-19, pe teritoriul țării.

Le cerem scuze companiilor și agenților economici care și-au confirmat participarea la expoziție. Ne pare rău că trebuie să luăm o asemenea decizie, dar în contextul, în care ediția de data trecută a fost vizitată de circa 17 mii de oameni”.

Sâmbătă, 7 martie, responsabilii de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au anunţat despre primul caz confirmat de infectare cu Coronavirus de tip nou în R. Moldova. Este vorba despre o femeie de 48 de ani care a călătorit pe ruta Milano – Chișinău. Pacienta a fost preluată cu un echipaj 112 de pe aeroportul Internațional Chișinău și internată la spital.