Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Șase persoane, cu suspiciuni…

VIDEO Șase persoane, cu suspiciuni de Covid-19, internate la spital. Detalii de la MSMPS despre starea femeii infectate cu noul coronavirus

Șase cetățeni ai R. Moldova, care se întorceau de peste hotarele țării, au fost preluați de la punctele de trecere Sculeni, Leușeni și aeroportul Internațional Chișinău și internați la spitatul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” cu suspiciuni de infectare cu noul coronavirus Covid-19. Anunțul a fost făcut de către ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing de presă.

Șase moldoveni, internați la spital cu suspecții de coronavirus

„La momentul actual avem internate la spitatul „Toma Ciorba” șase persoane adulte, care au fost aduse de la punctele de trecere terestre și aeriene. Noi le tratăm drept cazuri suspecte. S-au prelevat probele și urmează să venim cu detalii în privința acestor cazuri, doar după ce vor fi făcute probele pentru diagnoză și probele de verificare pentru a avea certitudinea față de starea acestor persoane. Toate 6 persoane au revenit din zonele de risc”, a declarat ministra Sănătății.

Ministra de la Sănătate susține că nu este necesară transportarea pacienților infectați cu noul coronavirus în boxe special amenajate

Cât despre izolete și dotarea în cazul respectiv a sistemului de asistență medicală ugentă prespitalicească cu aceste izolete, OMS a venit cu o precizare precum că aceste izolete sunt utilizate când vorbim de infecții extrem de grave, cum ar fi Ebola. În cazul Covid-ului 19 izoletele nu sunt recomandate ca măsuri de precauție, în special pentru pacienți. Transportarea se efectuează cu ambulanța, nu sunt careva cerințe speciale pentru această ambulanță, depinde de starea de sănătate a persoanei și în mod obligatoriu vorbim despre echipamente de protecție individuală care trebuie să fie utilizate de către personalul medical”, a mai declarat ministra.

Detalii despre starea pacientei infectată cu noul coronavirus

Potrivit ministrei, starea de sănătate a pacientei infectată cu noul coronavirus este într-o dinamică pozitivă ușoară.

„Femeia deja nu mai are nevoie de respirație asistată. Sperăm că tratamentul să aibă rezultate pozitive, iar femeia să se însănătoșească cât mai curând”, precizează Viorica Dumbrăveanu.

Situația celor 17 cetățeni ai R. Moldova aflați pe teritoriul României

„Cu privire la cei 17 cetățeni ai Republicii Moldova, care se aflau în regim de izolare pe teritoriul României, conform informațiilor prezentate de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, aceștia au fost lăsați să își continue drumul spre Republica Moldova, deoarece cazul suspect la Coronavirus de tip nou nu a fost confirmat”, a declarat ministra Sănătății.

Briefingul este programat pentru ora 16:00.