Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Elevii susțin astăzi examenul la…

Elevii susțin astăzi examenul la limba de instruire. Sesiunea de examene pentru absolvenții de gimnaziu se va încheia pe 15 iunie

Imagine simbol

Aproape 30 de mii de elevi din țară vor susține luni, 12 iunie, examenul național de absolvire a gimnaziului la limba de instruire. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC), la examenul la limba și literatura română vor participa 24 007 de elevi, iar examenul la limba și literatura rusă va fi organizat pentru 5 388 de elevi.

Sesiunea de examene pentru absolvenții de gimnaziu se va încheia cu examenul la Istoria românilor și universală, care va avea loc pe data de 15 iunie, anunță MEC.

Prima probă din cadrul sesiunii din anul curent a fost examenul la limba și literatura română pentru alolingvi din 5 iunie, iar a doua probă a fost examenul la matematică din 8 iunie.

„În baza rezultatelor obținute la olimpiadele republicane desfășurate în acest an, absolvenții treptei gimnaziale obțin nota „10” din oficiu la disciplina de examen la care sunt premianți ai locurilor I, II sau III. Astfel, în cadrul disciplinei de examen Limba și literatura română (alolingvi), de nota „10” din oficiu vor beneficia 6 elevi; în cadrul disciplinei Matematică – 6 elevi; la disciplina Limba și literatura română (limba de instruire) – 6 elevi; la disciplina Limba și literatura rusă (limba de instruire) – 6 elevi; iar la disciplina de examen Istoria românilor și universală – 6 elevi”, anunță reprezentanții Ministerului Educației.

Testele de examen vor fi verificate în perioada 6-21 iunie de către Comisiile Raionale/Municipale de Evaluare. Rezultatele vor fi afișate la data de 22 iunie în fiecare instituție de învățământ, în care s-au desfășurat examenele. Elevii pot depune cerere de examinare a contestației la instituția de învățământ, la data de 22 iunie. Rezultatele finale vor fi afișate pe 26 iunie 2023.