Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Echipajul decedat va fi transportat…

Echipajul decedat va fi transportat astăzi în România. Experți și criminaliști români, la locul accidentului

Corpurile celor patru membri ai echipajului SMURD, decedați în accidentul aviatic de ieri, sunt pregătite pentru a fi transportate în România, după ce noaptea trecută au fost făcute autopsiile la Chișinău. În această dimineață, secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne din România, Raed Arafat, a venit în R. Moldova împreună cu o echipă de experți români în aviație și criminaliști, pentru a cerceta locul în care s-a prăbușit joi un elicopter al Ser­vi­ci­u­lui Mobil de Urgență, Rea­ni­mare și Des­car­ce­rare (SMURD), scrie mediafax.ro.

După ce vor vizita locul prăbușirii elicopterului, aceștia vor merge la Centrul de Medicină Legală din Chișinău, pentru a prelua și transporta în România cadavrele membrilor echipajului SMURD decedat ieri  în raionul Cantemir, anunță Ministerul Sănătății.

Cercetarea la faţa locului va fi reluată de echipe comune de specialişti români şi moldoveni. În R. Moldova a fost adus şi un laborator criminalistic dotat cu tehnică necesară pentru cercetarea unui astfel de eveniment şi cu Unitatea Mobilă pentru Identificarea Victimelor Dezastrelor, informa încă de joi Ministerul Afacerilor Interne al României.

Pro­cu­ra­tura Gene­rală a R. Moldova s-a auto­se­si­zat în urma acci­den­tu­lui avi­a­tic a eli­cop­te­ru­lui SMURD, care s-a pră­bu­șit  la 3 iunie, într-o pădure din apro­pi­e­rea satu­lui Hara­gîș, raio­nul Can­te­mir, la o dis­tanță de apro­xi­ma­tiv 100 de metri de loca­li­tate. Pro­cu­ro­rii au declanşat urmă­ri­rea penală, pen­tru încăl­ca­rea regu­li­lor de secu­ri­tate a cir­cu­la­ţiei sau de exploa­tare a trans­por­tu­lui aerian, care au pro­vo­cat urmări grave.

Pre­șe­din­tele Repu­bli­cii Mol­dova, Nico­lae Timofti, a sem­nat un decret prin care ziua de 3 iunie este decla­rată zi de doliu.

Intervenția salvatorilor după prabușirea elicopterului. Imagini: Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI