Principală  —  IMPORTANTE   —   E zi de joi, pâinea…

E zi de joi, pâinea și ziarele calde ajung la cititori

Joi, 25 noiembrie, campania „Un ziar ca o pâine caldă” a ajuns la „Casa Providenței”, instituție care are în grija sa sute de persoane nevoiașe, cărora le asigură prânzuri calde, pachete igienice sau altfel de ajutor, la necesitate.

În condițiile pandemiei, aici se desfășoară proiectul „Ajutor pentru nevoiași la domiciliu”, care presupune acordarea de suport material unui număr de 85 de persoane în etate și mame singure. „Pachetele alimentare conțin produse strict necesare în bucătăria unei case, iar pachetul cu detergenți asigură beneficiarii cu produsele necesare pentru igiena corporală și casnică. Beneficiarii proiectului sunt din orașul Chișinău și din suburbiile municipiului”, spun organizatorii acțiunii.

Beneficiarii sunt bunicii noștri, oameni care, la timpul lor, au muncit în sfere diferite, au fost medici sau surori medicale, actori sau ingineri, fiind implicați în mai multe munci decente. Din păcate, multora dintre ei astăzi nu li se oferă șansa unei vieți decente. Avem beneficiari care au ajuns să trăiască singuri din cauza migrației. Sunt alții, cărora copiii plecați le oferă sprijin, dar alții sunt uitați și atunci când nu-ți poți asigura un prânz cald, o nutriție sănătoasă, încercăm noi să venim în ajutorul lor.

Pe lângă aceste probleme materiale, ei au nevoie să suporte și singurătatea, au nevoie de comunicare și atunci echipa noastră le vine în ajutor. Sigur că și un ziar interesant îi poate ajuta să-și mențină interesul pentru viață”, spune Elena Ajder, directoarea „Casei Providenței”.

În aceeași zi, proaspătul număr al Ziarului de Gardă și pâinea oferită de „7 Spice” au ajuns acasă la beneficiari.

Astăzi, 2 decembrie, campania „Un ziar ca o pâine caldă” ajunge la Văsieni, raionul Ialoveni.