Principală  —  IMPORTANTE   —   Drapelele de stat sunt arborate…

Drapelele de stat sunt arborate în bernă astăzi în toată țară. Zi de doliu național în legătură cu funeraliile interpretului Iurie Sadovnic

Drapelele de stat sunt coborâte în bernă astăzi în toată țară. 9 iunie este zi de doliu național în legătură cu funeraliile interpretului și compozitorului de muzică ușoară și folk Iurie Sadovnic.

Doliul național a fost instituit de președinta R. Moldova, Maia Sandu, printr-un decret semnat pe 8 iunie.

La ora 12.00 se va cinsti memoria interpretului prin păstrarea unui moment de reculegere. Ceremonia funerară va fi transmisă în direct de Compania publică „Teleradio-Moldova”.

Totodată, autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor li se recomandă să renunțe la desfășurarea, în ziua de 9 iunie 2021, a acțiunilor distractive în masă, iar redacțiilor ziarelor, posturilor de radio și de televiziune – să țină cont de specificul acestei zile la editarea publicațiilor și la formarea programelor.

Interpretul de muzică ușoară Iurie Sadovnic, deținător al „Ordinului Republicii”, a decedat luni, 7 iunie, la vârsta de 69 de ani. Potrivit poliției, interpretul s-ar fi împușcat în cap cu o armă pe care o deținea legal. Anchetatorii au anunțat despre inițierea un proces penal pe marginea acestui caz.

Acum opt ani, Ziarul de Gardă a realizat un interviu cu interpretul de muzică ușoară, iar atunci Iurie Sadovnic a povestit despre viața artiștilor moldoveni, problemele cu care se confruntă aceștia, declarând că „artiştii sunt sărăciţi intenţionat, ca să cânte pe doi bani la alegeri”, dar și despre planuri de viitor și motto-ul lui de viață. Tot atunci, artistul ne-a spus ce ar face dacă ar avea o viață veșnică.

În 2013, Iurie Sadovnic declara că doar moartea ar fi în stare să-i taie drumul spre chitară.