Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Mai multe evenimente sportive, stagii…

Mai multe evenimente sportive, stagii de pregătire și tabere sportive organizate în comun de către R. Moldova și România

Imagine-simbol, sursa: JFC Sport

Republica Moldova și România vor coopera mai strâns în domeniul sportului. Cabinetul de miniștri a aprobat, în acest sens, semnarea Protocolului dintre Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Agenția Națională pentru Sport din România.

Potrivit unui comunicat emis de executiv, astfel vor fi organizate evenimente sportive comune, stagii de pregătire pentru specialiștii din domeniu, precum și tabere sportive.

„Specialiștii din cele două state vor face schimb de experiență privind organizarea diferitor competiții sportive și a altor evenimente de promovare a sportului, inclusiv pentru copii, femei și persoanele cu dizabilități. Vor fi împărtășite și modalitățile de lucru în domeniul medicinei sportive și al activităților antidoping”, se explică în comunicat.

Totodată, reprezentanții din cadrul federațiilor naționale și cluburilor sportive vor participa la seminare de formare, conferințe și forumuri, pentru analizarea evoluțiilor în domeniul sportului.

În acest an, Republica Moldova și România au organizat ultramaratonul Rubicon, care a presupus parcurgerea distanței Chișinău-București. Scopul competiției este să familiarizeze participanții cu regiunile țării, cultura și istoria acestora.