Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Dodon comentează informațiile despre cazurile…

Dodon comentează informațiile despre cazurile de COVID-19 înregistrate în rândul angajaților SPPS: S-au infectat de la rude

Foto: presedinte.md

În spațiul public au apărut mai multe informații precum că angajați ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) care au participat la vizitele președintelui R. Moldova, Igor Dodon, s-au infectat cu noul coronavirus. De cealaltă parte, șeful statului, spune că angajații care îi asigură paza nu s-au infectat însă la locul de muncă și că au luat virusul de la rude.

Surse din interiorul instituției au precizat anterior pentru ZdG că sunt cel puțin 10 persoane care au fost depistate pozitiv la COVID-19, o parte participând la organizarea vizitelor președintelui Igor Dodon prin țară în ultimele luni.

Șeful statului a declarat în cadrul emisiunii „Președintele răspunde” că de la începutul pandemiei, în instituția prezidențială a fost înregistrat un singur caz de COVID-19, cât privește angajații SPPS, aceștia nu s-ar fi infectat în timpul vizitelor de lucru din teritoriu.

„În SPPS au fost cinci sau șase cazuri, inclusiv conducătorul SPPS a avut o perioadă în care testul ba era pozitiv, ba negativ, și a stat în autoizolare. Niciun caz nu a fost de infecție la serviciu. Unii s-au infectat de la rude, alții de la soția medic sau de la soacră”, menționează Igor Dodon.

Președintele a mai subliniat că va continua să meargă în vizite în teritoriu și că își riscă atât sănătatea sa, cât și a familiei, pentru a fi alături de cetățeni.