Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Vlad Țurcanu, numit de…

DOC Vlad Țurcanu, numit de Parlament, în funcţia de director general al Companiei „Teleradio-Moldova”

Foto: rador.ro

Vlad Țurcanu a fost numit vineri, 3 decembrie, de Parlament, în funcţia de director general al Companiei „Teleradio-Moldova”, pe un mandat de 7 ani.

Proiectul de Hotărâre a fost votat de 58 de deputați.

Documentul aprobat de Parlament:

La 29 noiembrie, jurnalistul Vlad Țurcanu, fost consilier prezidențial, a fost propus Parlamentului pentru funcția de director general al Companiei „Teleradio-Moldova”. Detalii aici

În luna noiembrie 2020, Vlad Țurcanu a părăsit rândurile Partidului Unității Naționale (PUN) și s-a retras din politică. Acesta a deținut funcția de prim-vicepreședinte al PUN.

Din august 2019 până în decembrie 2019, Vlad Țurcanu a deținut funcția de președinte al Partidului Popular Românesc (PPR), fostul Partid Liberal Reformator. Acesta a anunțat că părăsește formațiunea, nefiind de acord cu intenția colegilor de partid de a face un bloc comun cu alte câteva formațiuni declarate unioniste, printre care și Partidul Liberal.

Din partea PPR Țurcanu a candidat la funcția de primar al capitalei și a acumulat 0,81% din voturile alegătorilor. 

Vlad Țurcanu a fost, timp de patru ani, consilier și purtătorul de cuvânt a președintelui Nicolae Timofti, de pe 19 aprilie 2012 până pe 21 ianuarie 2016. Țurcanu este cunoscut pentru activitatea sa în calitate de jurnalist. Anterior, acesta a fost membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului, iar în 2009 a fost director de dezvoltare la programul mass-media al Institutului american IREX, USAID.