Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Un vicepreședinte de raion,…

DOC Un vicepreședinte de raion, de pe listele PSDE, s-a ales cu proces penal după ce a refuzat să fie testat alcoolscopic

Sursa foto: Colaj ZdG

Vicepreședintele raionului Telenești, Alexei Vrăjitoru, ales pe listele Partidului Social Democrat European (PSDE), a fost prins beat la volan, potrivit unor surse ale Ziarului de Gardă. Incidentul s-a produs miercuri, 3 aprilie, la Orhei.

Solicitată de ZdG, Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), a declarat că pe 3 aprilie pe numele unei persoane cu funcție de demnitate publică a fost inițiat un proces penal pentru refuzul testării alcoolscopice, însă a refuzat să ofere un nume.

Incidentul a fost comentat pe Facebook de primarul comunei Negureni, raionul Telenești, Ion Popa, care nici el nu a dat un nume. Acesta i-a sugerat „tânărului vicepreședinte al raionului Telenești” să-și depună demisia.

„Se pare că ieri (miercuri, 3 aprilie, n.red.) la Orhei, nici cariera de mai mare pe polițiștii din Telenești, nici relațiile de cumetrie cu ex-miniștri, nici zecile de rugăminți făcute prin telefon sau comportamentul de bădăran, nu l-au ajutat pe tânărul vicepreședinte al raionului Telenești, care a condus în stare de ebrietate (…) așa cum nu l-au putut ajuta nici azi la spitalul din Orhei. Este loc suficient pentru o demisie de onoare (…)”, a spus Ion Popa pe Facebook.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Consiliului Raional Telenești, Alexei Vrăjitoru, deține funcția de vicepreședinte al raionului Telenești (pe probleme economice) din 1 decembrie 2023. Până a accede în această funcție, Vrăjitoru a fost consilier al președintelui partidului politic Partidului Social Democrat European (PSDE), fost PDM.

La alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023, Alexei Vrăjitoru a candidat la funcția de consilier în Consiliul Raional Telenești din partea PSDE.

În perioada mai 2026 – iulie 2019 a fost șef al Inspectoratului de Poliție Telenești, iar în 2013 a deținut funcția de șef al Serviciului Investigații Infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Telenești.

Potrivit ultimei declarații de avere și interese personale, anul trecut, Alexei Vrăjitoru a avut venituri salariale, din partea PSDE, în valoare de 81 418 de lei. Tot pentru anul trecut, acesta declară venituri în valoare de 9610 de euro în calitate de remitențe de la un membru al familiei sale și o indemnizație de aproape 14 mii de lei de la Consiliul Raional Telenești.