Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Un consilier orășenesc de…

DOC Un consilier orășenesc de pe listele fostului partid Șor, constatat de ANI cu avere nejustificată de peste 400 mii de lei

Sursa foto: moldovacurata.md

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare a încălcării regimului juridic al declarării averii în privința lui Serghei Diacov, consilier în cadrul Consiliului orașului Codru din municipiul Chișinău.

Conform unui comunicat al ANI, controlul în privința funcționarului a fost inițiat în 2022.

Astfel, în cadrul procedurii de control, inspectorul de integritate a constatat prezența unei diferențe substanțiale în anul 2019 în mărime totală de 466 890,07 de lei între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile realizate de către subiect și membrii familiei sale.

„Diferența substanțială a fost generată de alimentarea contului cu numerar pentru adjudecarea unui bun imobil la licitație”, se spune în comunicatul ANI.

Subiectul are dreptul de a contesta actul de constatare, iar confiscarea averii nejustificate se dispune doar printr-o hotărâre irevocabilă a instanței de judecată.

Serghei Diacov a ajuns consilier în Consiliul orașului Codru de pe listele Partidului Șor, declarat neconstituțional de Înalta Curte.

În septembrie 2018, Diacov a fost vizat într-o anchetă a Ziarului de Gardă.