Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Orașul Sîngerei, în carantină…

DOC Orașul Sîngerei, în carantină după ce a fost îngregistrată o persoană infectată cu COVID-19

deschide.md

Orașul Sîngerei intră începând cu ziua de sâmbătă, 21 martie, în carantină, după ce în localitate a fost confirmat primul caz infecție cu noul coronavirus. Este vorba despre o femeie care la data de 14 martie a revenit din Marea Britanie. Decizia a fost luată în urma desfășurării ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale din Sîngerei.

Conforma deciziei, de mâine și până la data de 1 aprilie, orașul Sîngerei intră în carantină. Va fi limitată deplasarea cetățenilor, în mod prioritar a copiilor, după ora 22:00 pe teritoriul orașului.

Vor fi instalate două puncte de control intrare-ieșire în orașul Sîngerei cu scopul de a verifica locuitorii și a permite accesul persoanelor care au strictă necesitate la Agenția Servicii Publice sau de a face cumpărături. Agenții economici au responsabilitatea de a asigura stocurile necesare cu produse alimentare.

Arcadie Covaliov

Până în prezent, în R. Moldova au fot confirmate 49 de cazuri de infecție cu COVID – 19, iar alte 108 suspecte sunt investigate. Din cele 49 de cazuri confirmate, 28 sunt de import, iar 21 sunt cazuri de transmitere locală.