Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Noi prevederi de înregistrare…

DOC Noi prevederi de înregistrare a prețului de producător la medicamente

Sursa foto: MS

Modul de aprobare și înregistrare a prețului de producător la medicamente a fost reglementat. O decizie în acest sens a fost luată miercuri, 18 mai, de Executiv.

Regulamentul nou conține „proceduri clare de aprobare și înregistrare a prețului și descrie detaliat modalitatea de negociere a lui”.

Potrivit autorităților din sănătate, în cazul imposibilității stabilirii prețului, situații care prezintă un risc de retragere a medicamentului de pe piața farmaceutică a țării, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) poate recurge la mecanismul de negocieri directe.

„Mecanismul este practic, transparent, capabil să satisfacă cerințele atât a producătorilor/deținătorilor certificatelor de înregistrare a medicamentelor, cât și a autorităților de reglementare din domeniu.

De asemenea, face atractivă piața pentru mai mulți producători de produse medicamentoase din Uniunea Europeană și contribuie la îmbunătățirea accesului cetățenilor la medicamente calitative, sigure și cost-eficiente”, susțin reprezentanții MS.