Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Informații actualizate. Condițiile în…

DOC Informații actualizate. Condițiile în care cetățenii moldoveni pot călători în străinătate

Foto: Getty Images

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a actualizat vineri, 21 ianuarie, alertele de călătorie. Cetățenii R. Moldova pot intra în Ucraina, prezentând obligatoriu la punctul de trecere a frontierei de stat polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID19 sau costurile privind cheltuielile de carantină, emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina, precum și alte documente.

Totodată, cetățenii moldoveni la intrare în Ucraina (cu excepția celor care dispun de certificate medicale ce confirmă primirea uneia sau mai multe doze de vaccinuri contra COVID-19) vor fi impuși să instaleze în telefonul său mobil aplicația serviciului electronic ucrainean „Vdoma” și să se autoizoleze pe o perioadă de 10 zile, care se începe la 72 de ore după trecerea hotarului.

În România, nu intră în carantină persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul național.

Vedeți în documentul de mai jos informații privind alertele de călătorie pentru fiecare țară în parte:

Vineri, 21 ianuarie, Ministerul Sănătății (MS) a anunțat 3971 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 421 de cazuri în regiunea transnistreană.