Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ În Capitală se menține…

DOC În Capitală se menține starea de urgență în sănătate publică. Ultimele decizii adoptate de Comisia extraordinară de sănătate publică a mun. Chișinău

În Capitală se menține, în continuare, starea de urgență în sănătate publică, în baza indicatorilor nivelului de risc al transmiterii virusului SARS-CoV-2 prezentați de către Centrul de Sănătate Publică Chișinău.

O astfel de decizie se conține în Hotărârea Nr. 31 din 06.01.2021 a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău.

Prin Hotărârea adoptată și publicată miercuri, autoritățile reiterează necesitatea respectării regulilor și măsurilor privind prevenire și controlul infecției cu COVID-19, obligativitatea portului măștilor de protecție în toate spațiile publice deschise și închise pe întreg teritoriu al mun. Chișinău, inclusiv în transportul public.

Tot prin Hotărârea Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău, începând cu luni, 11 ianuarie, va fi reluat procesul educațional în toate instituțiile de învățământ, conform modelelor aprobate de Ministerul Educației.

Totodată, potritiv Hotărârii, începând cu data de 6 ianuarie, autoritățile anunță redeschiderea și realuarea activității instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură din mun. Chișinău, cu respectarea măsurilor de sănătate publică și condițiilor de siguranță sanitară în contextul pandemiei cu noul coronavirus.

Hotărârea integrală:

Hotararea CESP Nr.31 Din 6 … by Primăria Chișinău