Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Eurodeputatul Cristian Bușoi solicită…

DOC Eurodeputatul Cristian Bușoi solicită Comisiei Europene să autorizeze achiziționarea vaccinului și tratamentelor anti-COVID-19 de către R. Moldova

Europarlamentarul Cristian Bușoi a solicitat comisarului european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, sprijin pentru Republica Moldova privind achiziționarea vaccinului anti-COVID-19 și a Remdesevir.

Eurodeputatul susține că solicitarea a avut loc în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o, la București, cu președintele Agenției Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale din Republica Moldova, Eremei Priseajniuc.

Într-o scrisoare pe care am adresat-o astăzi comisarului Kyriakides i-am solicitat să îmi comunice în ce măsură poate fi inclusă Republica Moldova în cererea formulată de România către Comisie pentru a obține medicamentul Remdesevir, precum și vaccinurile anti-Covid-19, necesare imunizării populației. Totodată, am adresat comisarului pentru Sănătate rugămintea de a examina posibilitatea ca Republica Moldova să primească sprijin independent de la UE pentru achiziționarea tratamentelor anti-COVID-19”, a menționat Bușoi.

Oficialul a precizat că șeful Agenției pentru Medicamente din Moldova a solicitat autorităților române să examineze posibilitatea includerii Republicii Moldova în cererea lor către Comisie pentru a obține medicamentul cu Remdesevir, precum și vaccinurile anti-Covid-19, necesare pentru inițierea imunizării, în special în grupurile cu risc ridicat: lucrători medicali, persoane în vârstă, persoane cu comorbidități.

România s-a înscris în sistemul european pentru vaccinul anti-COVID-19, solicitând UE 10 milioane de doze de vaccin. Vreau să îi asigur și pe cetățenii moldoveni că pot conta pe sprijinul României și al europarlamentarilor români pentru obținerea tratamentului împotriva noului tip de coronavirus”, declară raportorul Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE, Cristian Bușoi.