Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ CV-ul noului director al…

DOC CV-ul noului director al S.A Loteria Națională a Moldovei

Societatea pe acțiuni Loteria Națională a Moldovei are un nou director. Astfel, în urma concursului la care au depus dosarele doi pretendenți, câștigător a fost desemnat Vadim Dermenji, cel care din martie curent a asigurat interimatul acestei funcții.

Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Agenției Proprietăți Publice (APP) care menționează că la 11 iunie 2021 a avut loc proba „Interviu” a concursului pentru ocuparea funcției vacante de Director general al S.A. ,,Loteria Națională a Moldovei”.

„În rezultatul intervievării candidaților de către Comisia de concurs, în calitate de învingător al concursului a fost desemnat – Vadim Dermenji”, menționează reprezentanții APP.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul APP, noul director al S.A Loteria Națională, în perioada 2019 – 2020 a deținut funcția de director adjunct al Agenției Proprietăți Publice.

În perioada 2013 – 2018 a fost șef de direcție, colonel SIS, în cadrul Serviciului de Informații și Securitate.

CV-ul complet:

Ziarul de Gardă a scris anterior despre faptul că Plamen Milanov Stefanov, cetăţeanul bulgar care administrează, prin intermediul unei companii înregistrate în Dubai, „Loteria Naţională”, joc pus pe post în fiecare duminică la Prime TV, care aparţine lui Vladimir Plahotniuc, este judecat în R. Moldova pentru „confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false”. Acesta este căsătorit de 10 ani cu o moldoveancă şi gestionează la Chişinău mai multe afaceri din domeniul farmaceutic. În ultimii ani, firmele au obţinut milioane de lei din contracte cu statul. Bulgarul este implicat şi în două litigii financiare cu foştii săi asociaţi.

În R. Moldova jocul „Loteria Națională” este gestionat de firma „NGM Company”, fondată de compania „NGM SPC Limited” din Dubai (Emiratele Arabe Unite), unul dintre cele mai cunoscute paradisuri fiscale sau jurisdicţii care protejează secretul fiscal. Conform informaţiilor de pe site-ul Dubai International Financial Centre (www.difc.ae), compania are trei directori: Stephanie Amabao, Jedrek Jovellanos, Plamen Stefanov Milanov şi doi fondatori: „National Lottery AD” şi „New Games AD”, companii din Bulgaria, care gestionează loteria naţională bulgară şi alte jocuri de noroc din Bulgaria. Ambele companii se află în portofoliul afaceristului bulgar Vasil Bozhkov, unul dintre cei mai bogaţi cetăţeni ai Bulgariei, poreclit „craniul” sau „regele jocurilor de noroc”.