Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Cine sunt proprietarii de…

DOCCine sunt proprietarii de la „Tabăra Groazei” din Vadul lui Vodă. Contracte de peste un milion de lei în 2018

Foto: ase.md

„Tabăra groazei”, așa cum a numit-o un copil care a stat câteva zile acolo, în care doi educatori minori ar fi maltratat 13 copii, aparține Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM). Contactat de ZdG, rectorul ASEM, Grigore Belostecinic, ne-a informat însă că tabăra „Trandafir” a fost dată în arendă unei companii.

Conform datelor de la Cadastru, tabăra de odihnă „Trandafir” aparține ASEM-ului din 2013, când i-a fost dată în gestiune.

„Este tabăra care aparține ASEM, dar care am dat-o în arendă pentru acest an unei companii care este responsabilă pentru toată organizarea procesului de odihnă pentru copii. ASEM-ul doar gestionează această tabără și ce s-a întâmplat nu cunosc, explicație pot da cei care folosesc tabară”, a menționat pentru ZdG Grigore Belostecinic.

Publicitate
Publicitate

Rectorul ASEM nu a putut să ne ofere denumirea companiei, însă a declarat că contractul a fost încheiat pentru trei ani.

Potrivit prorectorului Igor Melnic, tabăra a fost dată în locațiune începând cu acest an companiei „Dovi Grup”, administrată de Olga Donică.

„Când s-au interesat de tabăra noastră și au spus că vor să o vadă, au spus că mai au niște activități în zona de odihnă Vadul lui Vodă, dar eu personal nu le-am cerut acte”, a menționat Igor Melnic pentru ZdG. „Baza de odihnă nu era utilizată. Noi avem niște costuri lunare și din 2016 tabăra deja nu era utilizată. Am discutat cu domnul rector ce putem face cu ea și încercam să găsim pe cine ar putea să o ia în chirie și s-a găsit această persoană care a fost interesată”, a continuat Melnic.

Dovi Grup” SRL este o companie înregistrată în septembrie 2017 de Olga Donică. În iunie 2017, aceasta a câștigat două licitații de 1,02 milioane de lei cu Direcția Învățământ Hâncești și Consiliul Raional Ialoveni pentru „achiziționarea foilor de odihnă pentru copii în sezonul estival”.

Conform datelor de la Agenției Achiziții Publice, Direcția Învățământ Hâncești, raion de unde sunt cei 13 copii maltratați, a plătit 592 de mii de lei pentru ca minorii din regiune să beneficieze de odihnă în tabăra „Trandafir”. Consiliul Raional Ialoveni a plătit pentru aceleași servicii 435 de mii de lei.

Poliția a relevat anterior unele derogări de la prevederile legale în activitatea taberei de odihnă, fapt pentru care la data de 31 iulie 2018 au fost sesizate autoritățile publice locale din orașul Vadul lui Vodă pentru a lua măsuri în regim de urgență.

Conform unor surse, în acest dosar a fost reținut pentru 72 de ore Viorel Donică, implicat în gestionarea taberei.

Foto: ase.md
Publicitate
Publicitate