Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Acces restricționat pentru părinți…

DOC Acces restricționat pentru părinți pe teritoriul grădinițelor: intră doar copiii și personalul angajat, după măsurarea temperaturii

Accesul părinţilor pe teritoriul, dar și în spaţiul interior al grădiniţei nu va mai fi permis. Începând de miercuri în instituțiile de educație timpurie vor intra doar copiii și personalul angajat, după ce le va fi măsurată temperatura corporală. Măsura se conține într-o dispoziție semnată de șeful adjunct al Direcției Educație a Primăriei municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, expediată în adresa angajaților din instituțiile municipale de învățământ general. Autoritățile municipale motivează decizia prin faptul că situația epidemiologică a devenit alarmantă în municipiul Chișinău, iar noua tulpină Omicron se răspândește în ritm alert, afectând inclusiv copii.

Dispoziția care prevede instituirea unor noi măsuri de protecție și prevenire a infecției cu noul coronavirus a fost emisă marți, 18 ianuarie curent, în adresa angajaților Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, șefilor DETS din sectoare, contabilității centralizate a DGETS și conducătorilor instituțiilor municipale de învățământ general.

Astfel, potrivit dispoziției, accesul părinților sau însoțitorilor copiilor pe teritoriul și în incinta instituțiilor de educație timpurie va fi restricționat. Vor intra doar copiii și angajații instituțiilor doar după efectuarea filtrului de dimineață, prin verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 37,0 de grade. Accesul părinților va rămâne restricționat pe toată perioada cât persistă pericolul infectării cu Covid-19, menționează funcționarii de la Primărie.

Tot în document se arată că elevii și profesorii trebuie să poarte la ore, în continuare, măști de protecție și să respecte regulile de igienă a mâinilor și regulile de igienă respiratorie.

Dispoziția emisă:

În octombrie 2020, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a luat decizia de purtare permanentă a măștilor de la vârsta de 10 ani, începând cu clasa a 5-a în toate instituțiile educaționale din municipiu, inclusiv la lecții.