Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Directorul Muzeului de Istorie și…

Directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca, Nicolae Bulat, diagnosticat cu o maladie gravă la creier, a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență din Iași

Directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca, Nicolae Bulat, diagnosticat recent cu o maladie gravă la creier, a fost transferat pentru continuarea tratamentului la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași. Despre asta a anunțat fostul deputat în Parlamentul R. Moldova, Alexandru Cimbriciuc.

Într-o postare pe Facebook, Alexandru Cimbriciuc scrie că Nicolae Bulat a fost transportat la Iași pe 25 august 2022, de către un echipaj SMURD.

„Nicolae Bulat, azi, 25.08.22, de către un echipaj SMURD pe cale aerian a fost transportat la institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Iași, pentru a continua tratamentul de fel ușor… Oamenii trebuie sa fie uniți, pentru ca numai împreună putem reuși ceea ce ne-am propus. Atunci când duci luptele de unul singur, indiferent de ce bătălii ale vieții vorbim, este mult mai greu, mai ales să reușești să salvezi viața unui om. (…) Sperăm că Nicolae se va face bine. Cu Doamne ajută!”, scris Alexandru Cimbriciuc pe pagina sa de Facebook.

Pe 17 august 2022, fostul deputat în Parlamentul R. Moldova, Alexandru Cimbriciuc, a lansat un un apel pentru inițierea unei campanii de donații pentru a-l ajuta pe Nicolae Bulat să fie transportat la o clinică peste hotare, după ce acesta a suportat șase operații pe creier și se afla în stare gravă la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău. 

Cimbriciuc a anunțat atunci că apelul este adresat către „autoritățile locale și cele centrale, deputați, miniștri și toți oamenii de bună credință”.

Apel de ajutor pentru directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca, Nicolae Bulat, care se află în stare gravă într-un spital din capitală: „după 33 de zile și șase operații pe creier, are nevoie de ajutorul nostru”

Pe 11 august, Observatorul de Nord a scris că directorul Muzeului de Istorie și Entografie din Soroca, Nicolae Bulat, a suferit o intervenție chirurgicală, iar în prezent se află în comă de gradul I, starea acestuia fiind stabil gravă. Nicolae Bulat a fost diagnosticat recent cu o maladie gravă la creier.

Nicolae Bulat s-a născut la 10 februarie 1952 în satul Cureșnița, raionul Soroca. Este profesor, muzeograf, istoric și scriitor, deținătorul mai multor distincții. De mai mulți ani este directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca.