Principală  —  IMPORTANTE   —   Directorul Muzeului de Istorie și…

Directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca, diagnosticat cu o maladie gravă la creier, s-a stins din viață

Sursa foto: observatorul.md

Directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca, Nicolae Bulat, diagnosticat cu o maladie gravă la creier și care în luna august a fost transferat pentru continuarea tratamentului la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, s-a stins din viață.

Anunțul a fost făcut de fostul deputat în Parlamentul R. Moldova Alexandru Cimbriciuc pe pagina lui de Facebook.

„Cu tristețe vă informez că Nicolae Bulat nu mai este printre noi (…). Singurul lucru ce nu-l putem schimba în viață este destinul (…). Zbor ușor om bun spre cer. Dumnezeu să te ierte”, a afirmat Alexandru Cimbriciuc.

Totodată, pe pagina de Facebook a lui Nicolae Bulat au fost postate mai multe mesaje de condoleanțe.

„Azi, Soroca este în doliu. Nicolae Bulat a plecat spre o altă lume, una poate mai bună, poate fără tristețe. Un munte de om care a rezistat la cetatea Sorocii și a luptat pentru a conserva memoria noastră strămoșească. Eu vreau să-i mulțumesc pentru tot ce a făcut însă pe lumea asta. Pentru poveștile și istoriile pe care ni le-a spus, pentru că ne știa pe fiecare și ne aștepta să-l vizităm și pentru vorba bună pe care o avea mereu la el când îl întrebam ce să fac. Îmi va lipsi zâmbetul lui și selfie-urile obligatorii cu el la cetate. Drum lin, Nicolae Bulat”, a spus Tatiana Kristal într-o postare.

Pe 17 august 2022, fostul deputat în Parlamentul R. Moldova Alexandru Cimbriciuc a lansat un un apel pentru inițierea unei campanii de donații pentru a-l ajuta pe Nicolae Bulat să fie transportat la o clinică peste hotare, după ce acesta a suportat șase operații pe creier și se afla în stare gravă la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău. 

Cimbriciuc a anunțat atunci că apelul este adresat către „autoritățile locale și cele centrale, deputați, miniștri și toți oamenii de bună credință”.

Pe 11 august, Observatorul de Nord a scris că directorul Muzeului de Istorie și Entografie din Soroca, Nicolae Bulat, a suferit o intervenție chirurgicală. Nicolae Bulat a fost diagnosticat cu o maladie gravă la creier.

Nicolae Bulat s-a născut pe 10 februarie 1952 în satul Cureșnița, raionul Soroca. Este profesor, muzeograf, istoric și scriitor, deținătorul mai multor distincții. Timp de mai mulți ani a fost director al Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca.