Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Dezinfectanții din transportul public, cumpărați…

Dezinfectanții din transportul public, cumpărați de autorități de la compania unui consilier PSRM

Acum câteva zile, Primăria municipiului Chișinău a anunțat despre distribuirea în troleibuze și autobuze a dozatoarelor cu dezinfectant, pentru ca cetățenii să aibă posibilitatea să își dezinfecteze mâinile. Ziarul de Gardă a constat că Primăria, prin intermediul instituțiilor din subordine, condusă de socialistul Ion Ceban, a achiziționat și dezinfectanți fabricați la „Chemix Grupp”, companie la care unul dintre fondatori este consilierul municipal socialist, Dinari Cojocaru.

Potrivit informației de pe site-ul instituției, Parcul Urban de Autobuze a început, la 19 martie, distribuirea în interiorul unităților de transport public a dozatoarelor cu dezinfectant pe bază de alcool. Ulterior, practica a fost preluată și în troleibuze.

Solicitat de ZdG, Vitalie Copaci, inginerul-șef al Parcului Urban de Autobuze, a precizat că au fost procurate 200 de dozatoare. 

Am solicitat oferte de la mai multe companii. O singură firmă a răspuns că poate livra într-o singură zi cantitatea necesară de dozatoare. Noi am procurat 200 de dozatoare de 1 litru la prețul de 150 de lei pentru o bucată sau 30 de mii de lei achiziția totală”, a menționat Copaci.

Noi am cumpărat și de la acel producător de la care a cumpărat și Parcul de Autobuze, dar și de la alți agenți economici. Am cumpărat 600 de dozatoare, iar prețul a fost de aproximativ 150 de lei pentru o bucată”, a precizat pentru ZdG și Dorin Ciiornîi, directorul Regiei Transport Electric.

L-am întrebat pe Dinari Cojocaru dacă funcția de consilier municipal pe listele PSRM a avut vreo atribuție la faptul că Primăria a procurat dezinfectanți anume de la compania sa.

Consilierul socialist a evitat însă să răspundă direct la întrebare: „Virusul nu are apartenență politică sau de religie. Noi propunem și chiar facem donații de dezinfectanți. Voi ce faceți?”.

Dinari Cojocaru, consilier din partea PSRM

În prezent, pe fundalul răspândirii infecției cu noul virus COVID-19, pe piața din R. Moldova este criză de dezifectanți, unul dintre cele mai utilizate și necesare produse în lupta cu virusul.

Criza a fost alimentată și de o hotărâre a Guvernului din februarie, prin care dezinfectanții au fost incluși în lista produselor sociale. În aceste condiții, importatorii au fost descurajați să mai aducă marfă de peste hotare, fiind restricționați să-și pună un adaos comercial de pe urma căruia să poată avea profit.

În aceste condiții, unul dintre beneficiarii acestei crize a devenit compania consilierului socialist Dinari Cojocaru, tot el fiind finul de cununie al fratelui președintelui R. Moldova.

Citiți și: DOC/ Lupte, criză și interese socialiste pe piața dezinfectanților