Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Detalii despre incendiul de pe…

Detalii despre incendiul de pe strada Uzinelor

Intervenția de stingere a incendiului de proporții din strada Uzinelor 9 din capitală continuă și la această oră, fără a fi încă anunțată localizarea acestuia, anunță Direcția Situații Excepționale.

Gărzile suplimentare au fost mobilizate pentru a fi gata să intervină și pentru a fi realizat un schimb de forțe. Echipele de pompieri sînt vizitate de către cetățeni, care s-au oferit să susțină salvatorii, aducînd băuturi calde. Situația este monitorizată în regim non-stop de către conducerea Serviciului Situații Excepționale, iar angajații Inspectoratului de Poliție asigură zona de intervenție.

Peste 20 de autospeciale de intervenție, inclusiv 5 autoscări sunt antrenate de pompieri pentru localizarea și lichidarea incendiului de pe str. Uzinelor nr.9. Pe parcursul nopții peste 100 de pompieri și salvatori au întreprins măsuri de stingere  și răcire a clădirii cuprinsă de foc. Conform datelor operative se presupune că în interiorul clădirii se mai află o persoană. La serviciul 901 a parvenit astăzi informația de la rudele femeiei Angela Ursu în vîrstă de 44 de ani, că aceasta s-ar putea afla în interior. La moment nu este posibilă intervenția pompierilor în interiorul clădirii, întrucât există riscul prăbușirii. Grupele de protectori pompieri au efectuat ieri lucrări de căutare a persoanelor, reușind să salveze doi oameni din zona cuprinsă de fum și temperaturi înalte. Intervenția salvatorilor în interiorul clădirii va fi posibilă după o evaluare a stării acesteia de către specialiștii geodeziști. Comisia locală pentru situații excepționale  urmează să se întrunească pentru evaluarea riscului și monitorizare.

Incendiul pe str. Uzinelor din Chișinău a izbucnit vineri dimineața, în jurul orei 09.30. Deocamdată, cauzele producerii sunt necunoscute. În urma deflagrației un pompier, Ion Nogailîc, în vârstă de 28 de ani, a decedat, iar alte 6 persoane au fost spitalizate. Starea acestora este satisfăcătoare.

Tragedia a mobilizat mai mulți cetățeni, care au donat bani familiei Nogailîc bani, pentru stingerea unui credit de 300 de mii de lei, acontat pentru procurarea unei lovuințe. Până în dimineața aceste zilei s-au strâns aproximativ 13 mii de euro și 150 de mii de lei, acordați prin intermediul fundației Edelweiss de controversatul om de afaceri și politician, Vladimir Plahotniuc.

UPDATE: La ora 13.35, DSE anunță că incendiul a fost localizat. Pompierii caută femeia despre care se presupune că ar fi rămas în clădire.