Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Detalii despre cetățeanul străin împușcat…

Detalii despre cetățeanul străin împușcat mortal în capitală: căutat de Interpol, „acesta nu a fost extrădat până acum deoarece a depus cerere de azil”

Sursa: TV8

Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că în cazul omorului cetățeanului străin, în sectorul Rîșcani al capitalei, anchetatorii examinează versiunea unei reglări de conturi între grupări sau lichidarea intenționată a acestuia pentru a împiedica unele declarații pe care le-ar fi putut face într-un dosar din Marea Britanie.

Bărbatul de 41 de ani care a fost ucis este de origine turcă și „făcea parte dintr-o grupare criminală”, comunică oamenii legii într-un comunicat de presă.

„Acesta a fost anunțat pe canalele Interpol de către autoritățile de drept ale Regatului Unit al Marii Britanii, cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializarea heroinei.

Acesta nu a fost extrădat până acum deoarece a depus cerere de azil. Acum doi ani i-a fost refuzată procedura de azil, dar până la moment nu există o decizie definitivă a instanței de judecată pe acest caz”, se arată în comunicat.  

Mai mult, acesta a fost plasat în arest, urmând să fie ulterior extrădat, dar a fost eliberat din arest în urma deciziei instanței de judecată.

„Îndemnăm la calm cetățenii, la moment toată poliția este mobilizată pentru a reține suspectul. Rugăm șoferii să fie cooperanți și să nu fie deranjați de verificările care se efectuează în capitală și suburbii”, a mai transmis Inspectoratul.

Oamenii legii au publicat două fotografii cu bărbatul care l-ar fi împușcat mortal pe cetățeanul străin și solicită cetățenilor să nu intre în contact cu el, pentru că ar fi în continuare înarmat.