Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Deputații s-au pronunțat pentru implementarea…

Deputații s-au pronunțat pentru implementarea procesului de distribuire a prestațiilor sociale prin intermediul serviciului guvernamental MPay

????????????????????????????????????

Parlamentul a aprobat, astăzi, 19 noiembrie, un proiect care are drept scop ajustarea cadrului normativ existent în vederea implementării distribuirii prestațiilor sociale prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay.

Proiectul prevede excluderea obligației Casei Naționale de Asigurări Sociale de a contracta prestatorul de servicii de plată stabilit de beneficiar la data acordării dreptului la prestație socială.

Astfel, beneficiarul va fi liber să aleagă prestatorul de servicii de plată și modalitatea de plată prin orice instrument legal disponibil și în orice locație din țară, prin intermediul Serviciului guvernamental de plăți electronice MPay.

În opinia autorilor, serviciul MPay oferă o soluție software eficientă, fiabilă și modernă pentru încasarea și distribuirea plăților. Totodată, acesta va reduce cheltuielile legate de procedura de  distribuire a prestațiilor sociale către beneficiari.