Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Deputații ACUM vor depune două…

Deputații ACUM vor depune două plângeri la poliție în legătură cu protestul organizat împotriva lor

Deputații Blocului ACUM urmează să depună două plângeri la poliție în legătură cu manifestația organizată săptămână trecută în fața Guvernului, împotriva Blocului ACUM.

Potrivit deputatului Sergiu Litvinenco, una dintre plângeri urmează a fi depusă de Bloc, iar cea de-a doua individual, de către deputatul Dan Perciun.

„Vom detalia prevederile legale care au fost încălcate de manifestanții la întrunirea PDM, chiar dacă PDM nu își asumă răspunderea. Pe de altă parte vom expune prevederile legii cu privire la întruniri, încălcate de poliție. De fapt, e vorba de inacțiunea poliției, care trebuia să acționeze”, a declarat deputatul Sergiu Litvinenco.

Ce de-a doua plângere va fi depusă de deputatul Dan Perciun, care susține că în timpul manifestațiilor i-ar fi fost furat telefonul. Deputatul menționează unul dintre tinerii care au manifestat împotriva Blocului ACUM, i-ar fi înhățat telefonul, iar ulterior ar fi mers cu el la sediul Partidului Democrat.

În contextul în care nu se cunoaște cine a fost organizatorul contramanifestației din fața Guvernului, am apelat la Inspectoratul General de Poliție pentru a afla dacă protestatarii au fost identificați. IGP ne-a comunicat însă că poliția „a întreprins toate eforturile ca acțiunile de protest să se desfășoare fără incidente”. Totodată, plângeri în adresa poliției nu ar fi fost înregistrate.

Reprezentanții Blocului ACUM au organizat joi, 23 mai, un flash mob în fața Guvernului R. Moldova împotriva scumpirii prețurilor la carburanți. În același timp, un grup de necunoscuți au organizat o contramanifestație, scandând înjurături la adresa reprezentanților Blocului ACUM.

Deputații Blocului ACUM au identificat că unii participanți la contramanifestația din fața Guvernului, ar fi activiști sau susținători ai Partidului Democrat. Astfel, aceștia susțin că în spatele protestului împotriva deputaților Blocului ACUM s-ar afla Partidul Democrat, lucru negat însă de purtătorul de cuvânt al PDM.