Principală  —  Ştiri  —  Social   —   De ce pleacă șefa Direcției…

De ce pleacă șefa Direcției generale educație, tineret și sport din funcție

Șefa Direcției generale educație, tineret și sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb pleacă din funcție. Aceasta s-a aflat în post timp de 10 ani, iar la sfârșitul lunii decembrie îi expiră contractul. Anunțul a fost făcut la ședința Primăriei de luni, 26 decembrie 2016. 

Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb și-a anunțat plecarea la o lună după ce în sistemul pe care-l conduce a izbucnit un scandal de proporții, după ce s-a aflat, în urma unei anchete a Centrului Național Anticorupție că în grădinițele din capitală, cu largul concurs al Direcțiilor educație din sect. Capitalei au ajuns alimente alterate.

În privința scandalului din grădinițe, Tverdohleb a spus că „am vorbit la una din ședințe că nu am implicare, nu am participat, regret foarte mult de cele întâmplate fiindcă sunt mamă, sunt bunică și nimănui nu-i pare bine de cele întâmplate. E regretabil faptul că… întotdeauna am fost de părerea că cel care face, acela trebuie să fie pedepsit, dar nu altul pentru altul”. Totodată, Tverdohleb a precizat că își va continua activitatea de pedagog.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție, au efectuat pe 24 noiembrie 46 de percheziții la agenții economici și funcționarii publici implicați într-un dosar de aranjare a unor licitaţii privind achiziţionarea produselor alimentare alterate pentru şcoli şi grădiniţe. CNA a publicat înregistrările audio și stenograma acestor conversații.