Principală  —  IMPORTANTE   —   De astăzi, compania aeriană low-cost…

De astăzi, compania aeriană low-cost Eurowings operează zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău

Sursa foto: Aeroportul Internațional Chișinău

Reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău anunță despre începerea operării companiei aeriene low-cost germane Eurowings pe aeroport. Operatorul a lansat miercuri, 1 mai, primul zbor prin cursa directă regulată Cologne-Chișinău-Cologne, având o frecvență de două ori pe săptămână, în fiecare zi de miercuri și sâmbătă. Pe 18 mai 2024 va fi lansată cursa directă regulată Stuttgart-Chișinău-Stuttgart în fiecare zi de marți și sâmbătă.

Eurowings aparține grupului Lufthansa și operează peste 150 de zboruri directe către destinații din Europa.

„(…) Prin această lansare mult așteptată, pasagerii noștri vor avea posibilitatea să călătorească în mod accesibil și flexibil spre/din orașul Cologne și Stuttgart direct, fără escale. Cologne este un oraș al contrastelor fiind perceput de călători ca o expoziție de arhitectură vie, cu clădiri care datează încă din epoca romană alături de muzee și săli de concerte moderne, avangardiste.

Stuttgart fiind și el o opțiune excelentă pentru călătorie este perceput ca un oraș vibrant și modern în care trecutul și prezentul coexistă în armonie. Cursele vor fi deservite de aeronavele Airbus A 319 în configurație full economy, iar biletele de călătorie pot fi achiziționate pe www.eurowings.com”, se spune într-un comunicat al reprezentanților aeroportului.

Pe 1 decembrie 2023, Andrei Spânu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, anunța că Eurowings, parte a grupului german Lufthansa, va opera zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău. El a menționat atunci că primele zboruri vor începe în luna mai 2024, dar biletele vor fi puse în vânzare pe parcursul lunii decembrie.