Cum poate fi obținut permisul de conducere internațional în R. Moldova

Agenția Servicii Publice a început să primească cereri pentru eliberarea permisului de conducere internațional. Documentul este perfectat la solicitare, în baza permisului de conducere naţional. Modelul a fost aprobat de către Guvern cu respectarea prevederilor Convenţiei asupra circulaţiei rutiere încheiată la Viena în 1968.

Pentru a intra în posesia permisului de conducere internațional solicitanții trebuie să prezinte:

 • actul de identitate,
 • permisul de conducere național de tip nou, modelul 2008 sau 2015, cu statut valabil,
 • dovada achitării tarifului stabilit
 • cererea-tip.

Tariful pentru eliberarea documentului în 30 de zile este de 320 lei și poate varia în funcție de termenul de perfectare solicitat.

Permisul de conducere internațional va fi valabil la conducerea vehiculelor în traficul internaţional numai în prezenţa permisului de conducere naţional și se va elibera pe un termen de până la trei ani. Actul își va pierde valabilitatea  la anularea dreptului de a conduce vehicule și la retragerea permisului de conducere naţional. Un alt permis de conducere internațional va putea fi eliberat, la solicitare,  în cazul în care persoana obține un nou permis de conducere naţional.

 

Foto: Shutterstock

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Stanislav

  Posibil ca persoana care vrea sa faca permis international fara prezenta lui, el e peste hotare si poate trimite documentele si alt om sa-l faca documentul pentru el?el are permis neinternational

 2. Sajin Ivan

  Salutare,locuesc in Germania de 3ani,am permis eliberat in anul 2007,pot sa obtin permisul international si sa conduc aici???
  Merci mult.

 3. Elena

  Posibil ca persoana care vrea sa faca permis international fara prezenta lui, el e peste hotare si poate trimite documentele si alt om sa-l faca documentul pentru el?el are permis international

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *