Principală  —  IMPORTANTE   —   Cum explică Dodon creșterea numărului…

Cum explică Dodon creșterea numărului de cazuri de COVID-19: „Situația nu a ieșit de sub control”

În timp ce în R. Moldova sunt înregistrate antirecorduri de cazuri confirmate de COVID-19, președintele Igor Dodon spune că situația „nu a ieșit de sub control”. Potrivit șefului statului, numărul mare de cazuri noi a fost provocat de către eliminarea unor restricții, dar și de către faptul că sunt efectuate tot mai multe teste.

„Au fost scoase restricțiile, iar moldovenii nu ascultă sfaturile medicilor. Se suie în rutieră ca în banca de „șprote”. Restricțiile care au fost scoase au dat efect. Lumea a ieșit masiv din case și s-a început răspândirea comunicată, cum spun specialiștii. Asta este realitatea. Pe de altă parte, au început să fie făcute mai multe teste”, a precizat Igor Dodon,

Chiar dacă numărul de cazuri este în continuă creștere, președintele spune că „situația nu a ieșit de su control” și este gestionată de către Guvern:

„Nu avem situația de la începutul lunii martie sau aprilie, când în mare parte, instituțiile medicale nu erau pregătite”.

În condițiile actuale, șeful statului consideră că autoritățile nu pot reveni la starea de urgență. Totodată, acesta subliniază că activitățile economice nu ar trebui stopate, însă ar putea fi luate anumite decizii, cum ar fi în cazul transportului public.

„De sistat activitatea economică, nu cred că este necesar la această etapă. Nu va da acel efect care lumea consideră. Asta e opinia mea, dar să vedem ce va decide Guvernul”, a spus Igor Dodon.

Autoritățile au anunțat joi, 11 iunie, că în ultimele 24 de ore au fost realizate 1802 teste și au fost înregistrate 406 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în R. Moldova. Este cel mai mare număr de până acum, iar bilanțul ajunge la 10.727.