Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cu sprijinul UE în orașul…

Cu sprijinul UE în orașul Cantemir a fost construit un sistem nou de canalizare și au fost instalate trei stații moderne de pompare a apelor uzate

sursa: Guvernul R.Moldova

În orașul Cantemir a fost inaugurată o nouă stație de epurare a apelor uzate și un sistem de canalizare, ce vor deservi circa 5 500 de locuitori, anunță reprezentanții Guvernului R. Moldova. Stația de tratare a fost construită cu suportul financiar al UE și Cooperării Austriece pentru Dezvoltare (CAD).

În cadrul proiectului a fost construit un sistem nou de canalizare cu o lungime totală de aproximativ 21,2 km și au fost instalate trei stații moderne de pompare a apelor uzate.

„Contribuția UE este de aproximativ șase milioane de euro pentru a sprijini tratarea adecvată a apelor reziduale, ceea ce sporește durabilitatea gestionării apei și previne poluarea solului. Acest sprijin se include în strategia de îmbunătățire a infrastructurii în zonele rurale, unde UE a acordat în ultimii ani aproximativ 50 de milioane de euro, în domeniul alimentării cu apă și canalizare, în cel puțin zece localități, de care au beneficiat aproximativ 250 de mii de cetățeni”, a declarat ambasadorul UE în R. Moldova, Janis Mazeiks.

Stația de epurare a fost construită în cadrul proiectului Dezvoltarea Zonelor Rurale din R. Moldova (DevRAM), implementat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare. Proiectul are un buget estimativ de 8,7 milioane de euro, șase milioane de euro fiind contribuția UE, iar 2,72 milioane de euro co-finanțarea Agenției Austriece pentru Cooperare.