Principală  —  IMPORTANTE   —   Coronavirus în R. Moldova: O…

Coronavirus în R. Moldova: O persoană se află la spital în stare extrem de gravă

O persoană diagnosticată cu COVID-19 se află la spital în stare extrem de gravă, anunță ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveană. Totodată, aceasta susține că deocamdată, noi cazuri de infecție cu COVID – 19 nu au fost înregistrate în R. Moldova, astfel încât bilanțul rămâne la 29 de cazuri.

„La moment avem 15 cazuri de import și aici aș menționa Italia, Franța, Marea Britanie și Elveția, dar avem și 14 cazuri de transmitere locală – Chișinău, Hâncești și Soroca”, a declarat ministra Sănătății.

25 de persoane diagnosticate cu COVID – 19 sunt internate la spitalul „Toma Ciorbă”. Dintre acestea, 23 sunt în stare medie, iar 2 persoane în stare satisfăcătoare.

La Spitalul clinic de boli contagioase pentru copii sunt internate, în prezent, două persoane diagnosticate cu COVID – 19, starea acestora fiind medie. La Spitalul Republican se află, la fel, 2 pacienți, unul dintre care este în stare gravă.

„Într-un caz avem o evoluție extrem de gravă și persoana se află la respirație asistată. Nu avem un progres, ci o regresie a stării de sănătate”, a precizat Dumbrăveanu.

Luni, 16 martie, autoritățile au anunțat despre prima persoană tratată în R. Moldova de coronavirus. Rezultatele testelor au fost negative, astfel încât persoana urmează a fi externată din spital.