Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ping pong între fondatorii liceului…

Ping pong între fondatorii liceului „Prometeu”

Cu toate că la 23 august, în cadrul ședinței de mediere care a avut loc la iniţiativa Lilianei Nicolăescu-Onofrei, ministra Educaţiei, Culturii şi Cercetării, cei trei fondatori ai liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”, au ajuns la un numitor comun, precum că profesorii, copiii şi părinţii nu vor avea impedimente privind buna desfăşurare a noului an şcolar, conflictul fondatorilor revine în atenția opiniei publice.

Astăzi, 29 august, cu doar patru zile înainte de a începe noul an de studii, pe pagina liceului „Prometeu-Prim”, Ștefan Cioclea și Roman Nicu, co-fondatorii instituției, au venit cu un comunicat prin care explică riscurile semnării unui contract de studii cu liceul „Prometeu-Protalent”, instituție care până nu demult se numea „Prometeu-Junior”, dar a cărei denumire și statut au fost schimbate de către Aurelian Silvestru, fondatorul și directorul liceului „Prometeu-Prim”, demis la 3 iulie de către ceilalți doi co-fondatori, dar care a contestat în instanță decizia.

Citiți și: Deznodământ la liceul „Prometeu”: pedagogii și elevii au trecut la noul liceu, fondat recent de Aurelian Silvestru

Co-fondatorii instituției, Ștefan Cioclea și Roman Nicu, cel din urmă fiind cel care ar asigura interimatul funcției de director al liceului, invocă trei riscuri în cazul semnării contractului: de a studia în cadrul unei instituții-fantomă; ca elevii liceului „Prometeu-Protalent” să rămână fără săli de clasă și materiale didactice și ca colectivul profesoral să devină complicii lui Aurelian Silvestru în ilegalitățile pe care acesta le-ar comite.

Citiți și: Conflictul de la „Prometeu” continuă: Aurelian Silvestru acuzat de „atac raider”

Totodată, drept răspuns, Aurelian Silvestru, a venit cu un comunicat de presă prin care își manifestă regretul față de „noua destabilizare a situației”. Acesta susține că asociaţii săi au ignorat acordul comun din cadrul şedinţei de mediere şi că informațiile apărute pe pagina liceului sunt „o adresare plină de insinuări şi dezinformaţii, care intimidează elevii şi cadrele didactice”.

Citiți și: Cei trei fondatori ai liceului „Prometeu-Prim” au ajuns la un numitor comun

„Copiii nu trebuie să fie atraşi în conflictele adulţilor, acestea urmând să fie soluţionate pe cale amiabilă sau în instanţele de drept. Invităm părinţii şi elevii să se prezinte, cu încredere şi optimism, la 2 septembrie în blocurile de studii de pe N.Iorga, 2. În noul an şcolar procesul educaţional se va desfăşura, perfect legal, în cadrul Liceului de Creativitate şi Inventică „Prometeu-Protalent”, cu acelaşi contingent de elevi şi cu aceleaşi cadre didactice”, se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, Aurelian Silvestru mai scrie că toate celelalte detalii vor fi concretizate la adunările (pe clase) cu părinţii, preconizate în perioada 2-5 septembrie.

Totodată, în incinta instituției, Ștefan Cioclea și Roman Nicu organizează astăzi, 29 august, ora 18:00, adunare cu părinții ai căror copii își fac studiile la liceul „Prometeu”.

Conflictul fondatorilor liceului „Prometeu-Prim” a început după ce la 3 iulie Aurelian Silvestru a fost demis din funcție de către partenerii săi, Ștefan Cioclea și Roman Nicu, pe motiv că ar fi depășit limita de vârstă prevăzută de Codului Educației. La 23 iulie, Aurelian Silvestru, a acționat în judecată Centrul Experimental „Prometeu” în persoana administratorului Ștefan Cioclea, pentru rechemare ilegală din concediul anual și pentru demitere ilegală din funcție. Prima ședință de judecată a avut loc la 14 august și a fost amânată pentru ziua de 17 octombrie. 

Citiți și: VIDEO/ „Prometeu” în proces de judecată