Principală  —  IMPORTANTE   —   Condițiile în care, de luni,…

Condițiile în care, de luni, persoanele care vin în R.Moldova din Italia, dar și din alte țări clasificate ca zonă roșie vor fi scutite de carantină

Persoanele care vin în R. Moldova din Italia și din alte 71 de state clasificate ca zona roșie, începând de luni, 9 august nu vor sta în carantină dacă dețin un act care confirmă prezența anticorpilor și au certificat de vaccinare eliberat cu cel puțin două săptămâni de la finalizarea schemei de imunizare.

Persoanele care vin în R. Moldova din statele clasificat ca zonă verde nu sunt obligate să respecte regimul de autoizolare dacă au test de diagnosticare COVID-19 prin metoda PCR, efectuat cu 72 de ore înainte de intrare în țară, un act care confirmă prezența anticorpilor și certificat de vaccinare eliberat cu cel puțin două săptămâni de la finalizarea schemei de imunizare.

Persoanele care se află în autoizolare, sosite din țările clasificate ca zonă verde sau roșie, pot întrerupe acest regim după a 7-a zi, dacă efectuează un test PCR COVID-19, iar rezultatul acestuia este negativ.

Pe 7 august, în R.Moldova au fost înregistrate 131 de cazuri de COVID-19, dintre care patru – de import, din Bulgaria, Franța, Turcia și Italia.