Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Concurs pentru jurnaliști și studenții…

Concurs pentru jurnaliști și studenții la jurnalism

În cadrul programului „Consolidarea Presei Independente și a Educației Mediatice în Moldova” implementat de IREX Europa, este lansat un concurs pentru jurnaliștii începători și studenții la facultatea de jurnalism din întreaga republică, inclusiv regiunea Transnistreană, care doresc sa-și îmbunătățească performanțele în domeniul producerii reportajelor pentru televiziune.

Cel puțin cinci participanți vor fi selectați pentru a produce materiale televizate de 10-20 de minute, cu accent pe drepturile omului, combaterea corupției, dezvoltare economică, probleme sociale şi alte fenomene ce afectează populația R. Moldova. Experiența de lucru cu imaginea video va constitui un avantaj.

Materialele video vor fi produse cu sprijinul Asociației Telejurnaliștilor Independenți (ATI – www.reporterdegarda.md), vor fi produse pe parcursul unei luni, în perioada mai septembrie 2016 și vor fi difuzate la postul de televiziune și radio naționale și locale. Ulterior participanţii vor mai elabora 4 materiale (în formatul pe care şi-l vor alege individual), pentru a-şi fortifica cunoştinţele şi abilităţile reportericeşti. Materialele vor fi tipărite în Ziarul de Gardă și pe portaluri on-line.

Toate cheltuielile legate de producerea reportajului TV şi a celor patru materiale ulterioare precum și deplasările jurnaliștilor vor fi acoperite de program. De asemenea, participanții vor primi un onorariu de până la 3000 de lei pentru reportajul video realizat, în funcție de gradul lor de implicare.

IREX îi încurajează atât pe jurnaliștii vorbitori de română, cât și pe cei de limbă rusă să participe la acest concurs.

Persoanele interesate sunt solicitate să trimită CV-ul și Formular de aplicare Danielei Galai, Coordonator de program la dgalai@irexeurope.eu până pe data de 30 aprilie. Pentru detalii puteți să o contactați pe Daniela Galai la 060464641 sau 022/22.55.95 sau pe Alina Radu la nr. de tel: 022/23.44.38 și alinaradu.zdg@gmail.com. Doar candidații selectați vor fi contactați.

ATI este o organizație non-profit, de media, dedicată libertății de expresie, transparenței și drepturilor omului. În cooperare cu Ziarul de Gardă desfășoară proiecte de dezvoltare a jurnalismului de investigație în R. Moldova în format quadruple: TV, Radio, Print, on-line, în limbile română și rusă.

IREX Europa est o oranizație non guvernamentala, non profit ce oferă programme inovative pentru îmbunătățirea calității educației, consolidarea presei independente, stimulează dezvoltarea unei societăți civile pluraliste și contribuie la reducerea conflictelor. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitați: www.irex-europe.fr.