Comuniștii vor declararea anului 2019 – An al sărbătoririi a 660 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc

Partidul Comuniștilor a înregistrat în Parlament un proiect cu privire la declararea anului 2019 – An al sărbătorii a 660 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc. Inițiativa este motivată de necesitatea cultivării spiritului patriotic și întăririi statalității R. Moldova.

Potrivit fracțiunii PCRM, sărbătorirea a 660 de ani de la formarea statalității moldovenești va spori și mai mult interesul tinerei generații față de trecutul glorios al strămoșilor și va consolida prestigiul internațional statului R. Moldova.

Totodată, în nota informativă se menționează că această inițiativă va spori procesul de integrare și consolidare a poporului multicultural și multilingv al R. Moldova, iar acest fapt va contribui la accelerarea procesului reintegrării teritoriale al țării noastre.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Lider Moldovan

    Se screm din fundul curului năucii ăștea cu patriotismul lor fals! Vor s-o eie înaintea monstrului mancurt Dodon? Dodon va născoci și el vreo debilitate, ca să nu rămâe în urmă, ceva în legătură cu supușenia față de ruși?

  2. Nicolae

    Cand cainele nu are ce face isi linge ( o..le) burta.Sărbătorim ziua bostanului ,levanticai,marilui,vinului,cireseloe prunului murelor, toate sărbătorile religioase a rusilor si catolice si hai sa mai sărbătorim si o bredeala dea lui Voronin pe care a visato dormind la sedintele parlamentului. In rest totul este ok. Lumea zdohneste de foame dar este mereu beata in sarbatori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *