Principală  —  IMPORTANTE   —   Compania „Teleradio-Moldova” va fi modernizată…

Compania „Teleradio-Moldova” va fi modernizată după modelul BBC. Detalii despre proiectul în valoare de 23 milioane de lei

Sursa foto: moldova1.md

Un proiect de modernizare a companiei „Teleradio-Moldova”, realizat în comun cu corporația britanică BBC, în valoare de 23 de milioane de lei, a fost lansat marți, 23 mai. Proiectul „Sprijinirea transformării TRM” este finanțat de Guvernul Regatului Unit și va dura doi ani. Despre asta a anunțat Vlad Țurcanu, directorul general al Companiei „Teleradio-Moldova”.

„Proiectul își propune să îmbunătățească capacitățile editoriale ale instituției noastre, permițându-i să contracareze propaganda și dezinformarea, să răspundă eficient nevoilor în evoluție ale publicului și să livreze conținut audio, video și digital de înaltă calitate”, susține Vlad Țurcanu.

„Proiectul va viza, de asemenea, infrastructura tehnică și consolidarea capacității organizaționale. Mulțumesc Ambasadei britanice și domnului ambasador Steven Fisher pentru vizita pe care ne-a făcut-o astăzi cu această ocazie și înțelegerea de către Domnia sa a importanței „Teleradio-Moldova” în procesul de îmbunătățire a spațiului nostru audiovizual. De asemenea, și tuturor colegilor de la programul de dezvoltare internațională al BBC, Media Action, și în mod special directorului de țară George Ferguson.

Parteneriatul cu o instituție de talia și renumele BBC ne va ajuta să pregătim echipe profesioniste, capabile să funcționeze la standardele și valorile occidentale. Nu în ultimul rând, ne dorim ca prin inovații și dinamism să putem crea în instituția noastră o atmosferă și o stare de spirit care să atragă generația tânără în sectorul public al audiovizualului”, a spus Vlad Țurcanu într-o postare pe Facebook.

Prin proiectul „Sprijinirea transformării „Teleradio-Moldova””, TRM va trece printr-o transformare cuprinzătoare care se aliniază la standardele internaționale de difuzare. Această colaborare își propune să sporească relevanța, calitatea și diversitatea programelor oferite de „Teleradio-Moldova”, asigurând totodată sustenabilitatea pe termen lung a companiei, transmite moldova1.md.

Compania „Teleradio-Moldova” este instituția publică a audiovizualului din R. Moldova. Canalele de televiziune sunt Moldova 1 și Moldova 2, iar cele de radio sunt Radio Moldova, Radio Moldova Muzical și Radio Moldova Tineret.