Principală  —  citiți joi   —   Citiți joi în ZdG: Președintele…

Citiți joi în ZdG: Președintele răspunde… în fața legii, istoria arvunei de 25 de mii de euro pentru „utilaje de bucătărie”, plătită cash de soția ex-președintelui Dodon și interviu cu șeful Delegației UE în Republica Moldova

E iarăși joi, așa că ediția Ziarului de Gardă din 26 mai aduce în casele cititorilor noi anchete, reportaje, interviuri, dar și cele mai actuale și discutate subiecte pe plan național și internațional.

Începem cu noutatea săptămânii. Fostul președinte socialist al R. Moldova Igor Dodon este primul ex-șef de stat care ajunge după gratii, în detenție provizorie, fiind bănuit pe cel puțin patru capete de acuzare: corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită. În paginile Ziarului de Gardă găsiți cronologia reținerii fostului lider al Partidului Socialiștilor, detalii despre acuzațiile care i se aduc și ce riscă fostul președinte de țară.

La rubrica „Dosar” avem pentru cititorii noștri istoria arvunei de 25 de mii de euro pentru „utilaje de bucătărie”, plătită cash de soția ex-președintelui Dodon. Urmele duc spre cumnatul său și o bază de odihnă „all inclusive” de pe malul Nistrului.

Iar la rubrica „Cititorul de Gardă” povestim despre un tânăr din raionul Strășeni care s-a plâns la redacția ZdG din cauza abuzurilor la care ar fi fost supus în procesul de înrolare în rândurile Armatei Naționale. El ne scrie că, deși are probleme de sănătate incompatibile cu posibilitatea de a-și satisface serviciul militar, responsabili din cadrul Centrului militar teritorial Strășeni ar fi insistat pe toate căile să obțină înrolarea sa. Tânărul susține că, dacă ar fi fost sănătos, înrolarea în Armată nu ar fi fost pentru el o problemă.

Tot în paginile ziarului de mâine găsiți o un reportaj despre cum a devenit Feștelița primul sat inteligent energetic din R. Moldova?

În paginile ziarului de joi cititorii au ocazia să citească un interviu exclusiv cu Jānis Mažeiks, Ambasador, șef al Delegației UE în Republica Moldova.

SONDAJ: MINIȘTRII „LA TABLĂ”. DA SAU NU? DE CE TACE PRIM-MINISTRA?

ANCHETE: ZdG și Igor Dodon: 11 ani de anchete despre averea și interesele fostului președinte al R. Moldova: De la casa de milioane cumpărată de la „o rudă din Italia”, la proprietăți de milioane înregistrate pe interpuși și vacanțe de lux în Maldive și Seychelles la un dosar penal cu patru capete de acuzare.

DOSAR: Istoria arvunei de 25 de mii de euro pentru „utilaje de bucătărie”, plătită cash de soția ex-președintelui Dodon. Urmele duc spre cumnatul său și o bază de odihnă „all inclusive” de pe malul Nistrului.

JUSTIȚIE: 0,23% în loc de 0,71%. Cifra reală a banilor care ajung în bugetul de stat de pe urma sechestrelor aplicate de ARBI este de trei ori mai mică decât cea anunțată de Ministerul Finanțelor.

VIAȚA REDACȚIEI: ZdG a luat șapte premii în cadrul concursurilor profesionale ale Asociației Presei Independente.

REPORTAJ SPECIAL: Zero lei la factură Cum a devenit Feștelița primul sat inteligent energetic din R. Moldova?

INFOTECA DREPTURILOR: Hărțuirea sexuală: cum ne apărăm, cum demonstrăm că faptele au avut loc, unde apelăm după ajutor?

EXCLUSIV: „În Moldova acum e perioada în care oamenii pot face istorie, iar lucrurile vor fi foarte diferite în 5-10 ani, grație implicării de azi” – Interviu cu Jānis Mažeiks, Ambasador, șef al Delegației UE în Republica Moldova.

CITITORUL DE GARDĂ: Acuzații de încorporare militară cu forța

SĂNĂTATE: Variola maimuței: ce este și cum se răspândește?

WEEKEND: Un violonist din R. Moldova este noul concertmaistru al Orchestrei Filarmonicii Țărilor de Jos

EDITORIAL, Aneta Grosu: